Lieve allemaal,

Zes hele weken ben ik hier nu op het eiland en het is mijn thuis. Het gevoel dat ik krijg als ik mijn appartement in stap na een dag op werk en een avond wat leuks doen (ik kom echt alleen maar thuis om te slapen) is fantastisch. Het is elke keer weer een kado om binnen te stappen. Wat een fijne plek, wat een fijne temperatuur en weer een mooie dag achter de rug. Waar het sociale leven in Nederland al aardig aanwezig was, is het hier weer niet anders. Het contact leggen met andere mensen gaat zo makkelijk, dit omdat je allemaal in hetzelfde schuitje zit. Of je nu alleen bent of met partner of gezin, je bent toch weg van huis en je vrienden en familie. Wij zijn nu je famlie, zo gaat dat. Wel merk ik het verschil met dingen doen nu als single, je maakt zoveel meer vrienden en je hebt zoveel sneller aanspraak met mensen. Ik sta er nu ook meer voor open, dat brengt je weer in mooie situaties! Voor degenen die ik de afgelopen weken gesproken heb jullie weten het al, maar het leven hier is zoveel leuker en fijner dan gedacht. Er is altijd maar een ding dat ik mega mis als ik op reis ben en dat is mijn geliefde Albert Heijn (dat & pindasaus) en die zit hier dus gewoon. Het enige wat niet mega goed kan is shoppen, er zit hier wel een Mango en daar ben ik stiekem ook al wel geweest. Niet dat ik het mis, want op dit moment wil je liever naakt rondrennen dan kleding aan. Momenteel is het de warmste maand en vanwege tropische stormen in de buurt is het hier lekker blommig.

Daarnaast heb je hier een heel ander leven, winkelen is irrelevant! Net als in Nederland moet ik hier gewoon 40 uur werken, sommige dagen probeer ik vroeg te beginnen zodat ik einde van de middag nog van al het moois van het eiland kan genieten! Van beachtennissen, tot relaxen op mambo beach op een luxe bedje en de zonsondergang kijken, naar de bioscoop of uit eten gaan, een gezellige avond met vrienden kletsen of uitgaan je doet elke dag wel wat. De afgelopen 6 weken zijn gekkenhuis geweest, waarvan ik vandaag even een dag in het weekend pak om mij even te herpakken. Ik heb heerljk met een aantal van jullie kunnen bellen, wat foto’s van mijn nieuwe gopro7 af kunnen halen en deze zal ik in deze blog ook met jullie kunnen delen. Heimwee heb ik niet gehad, en een echt slechte dag ook niet! Wel denk ik elke dag aan jullie!

Om terug te komen op de titel van deze blog, zoals hierboven ook al gezegd, is het leven hier zo fijn en elke keer als we nieuwe plekjes, fijne feestjes of zonsondergangen zien zeggen we tegen elkaar ‘Wij wonen hier’. Dit is een beetje de grap geworden van onze vriendengroep hier. In Nederland had ik dat ook vaak als je een mooie dag had gehad, zo fijn, wat mooi dat ik dit mag meemaken, en hier zeggen we elke keer dus hardop tegen elkaar ‘wij wonen hier’ om even vast te stellen dat het heel bijzonder is!

De grootste verandering voor mij hier is het leven IN het water, niet OP het water met kitesurfen en wakeboarden wat ik laatst voor het eerst heb gedaan, maar IN het water. Ik was altijd als de dood van vissen en ademen door een pijpje. Maar door mijn lieve vriendinnen Jessie en Annemarie hier ben ik er bijna helemaal overheen! Volgende week ga ik mijn 2e en 3e duikles nemen, na 6 duiken hebben Jessie en ik ons open water brevet! Een hele nieuwe wereld die voor je opengaat en weer een skill erbij geleerd!

Gisteren ben ik met de club hier de Christoffelberg opgeklauterd, dat was een leuke klim. Ik wist niet dat je uit je elke porie letterlijk kon zweten, maar we hebben gelachen en wat een pracht uitzicht! Je moet wel in het holst van de nacht op anders is het te warm en mag je niet meer naar boven! We stonden om 5.15 op om vervolgens om 6 uur aan de voet van de berg te staan! Daarna zijn we nog naar Shete Boka gereden, een natuurparkje verderop waar we nog eens lekker flink aan de wandel zijn geweest. Jessie en ik lagen ‘s middags bij Koko’s beach lekker op een bedje waar we na 1 pina colada al zwieberend van ons bedje de zee inliepen. Na zo’n inspanning gaat zo’n cocktail er wel in, die vloog dan ook gelijk naar onze tenen.

Ik post veel op Instagram om jullie een beetje op de hoogte te houden. Van feestjes en uitgaan post ik niet zoveel, meer omdat we altijd heerlijk opgaan in het moment en dansen met onze voetjes in het zand & genieten van elkaars gezelschap! Woensdag naar Cabana is wel mijn favoriete avond, waarna ik donderdag na werk altijd steevast op de bank in slaap kachel. Vrijdag gaat het hele eiland naar Chill voor het happy hour en zaterdag is vaste prik de Zanzibar! Er zijn nog veel meer plekjes die ik de komende maanden eens ga ontdekken, maar het is vooral genieten!

Binnenkort ga ik hier ook weer eens paardrijden, midgetgolfen en hopelijk snel weer varen & met de meiden hier de voor ons must do restaurantjes uitproberen. Daarnaast moet ik echt gaan trainen voor de halve marathon op 24 november! Ik ben heel benieuwd naar wat jullie willen weten van mij en mijn leven hier, dan heb ik wat inspiratie voor de volgende blog! Laat je vragen hieronder of op Facebook achter en dan zal ik deze in de volgende blog beantwoorden!

Ik denk aan jullie, veel liefs,

 

Irina

Pin It

8 Comments on ‘Wij wonen hier’

  • Lieverd!! Dankjewel schat, zonder jouw support het afgelopen jaar zat ik waarschijnlijk nog ergens sip in een hoekje. Mis jou ook, nog een paar maandjes dan kunnen we weer kroelen! <3

 1. Wat heerlijk om te lezen, je gevoel te herkennen. En het ‘wij wonen hier’ wordt ook herhaaldelijk veel gezegd in NZ. Even een kneepje in je arm, tis geen droom dit. Maar een prachtige werkelijkheid!

  • Hey Marije! Heerlijk om jou ook nog te volgen! Nu zit ik ook weer lekker in het buitenland. Wat een rollercoaster allemaal he de afgelopen jaren! HELISKIEEN ziet er zo vet uit, heerlijk dat je zo elke dag in de buitenlucht bent ook! En wat een land, Nieuw Zeeland staat hoog aan het lijstje om weer naartoe terug te gaan, eerst nog even de landen hier in de buurt bezoeken! Mocht je ooit richting de NL Antillen willen afreizen, geef een belletje, je bent altijd welkom!

 2. Lieve, stoere en dappere Pien!

  zoals je zegt, veel weten we al omdat we elkaar vaak (digitaal) spreken, maar dit is geen blog….dit is een dagboek!! fantastisch om te lezen en je neemt ons helemaal mee in “het leven daar”.

  om dan maar gelijk aan je “oproep” gehoor te geven hierbij wat vragen/suggesties:
  je hebt al op verschillende eilanden gewoond (even los van Flakkee).

  Is er een groot verschil tussen Sint Maarten en Curacao?
  Wat zijn de verschillen tussen Curacao en bijvoorbeeld Zanzibar en NZ?
  Op Zanzibar hebben we gezien dat de kinderen daar in schooluniform naar school gaan, hoe is dat op Curacao?
  Op Sint Maarten waren we ooggetuigen hoe een begrafenis er daar aan toe gaat, met alle religieuze uitingen. Is Curacao ook religieus? zijn er kerken?

  Nou, dit is wel genoeg voor een paar volgende blogs 🙂
  Je hebt groetjes en knuffels van Juul en Marianne! zij lezen ook mee.

  Wij blijven lekker aftellen tot 12/12!
  dikke kus van P&M

  • Hey Mam & Pap!
   Haha oh heerlijk wat een vragen, ik zal ze meenemen voor de volgende blog. Die zal er weer komen over 2 a 3 weekjes! Wat leuk, dikke kus ook voor Juul & Marianne terug. Wil je opa een dikke kus geven als je hem spreekt? Nog minder dan drie maandjes. <3

 3. Hey Topper,
  Weer een heerlijk reisverslag, ik ben zo blij voor jou!! Ik ben natuurlijk benieuwd naar de kitespot. Woon je er dichtbij? Is er elke dag wind? Zo stoer van je duiklessen, misschien moet ik ook mijn angsten overwinnen en de prachtige onderwater wereld leren kennen! Ga zo door lieverd, wij genieten met je mee! Xxx

  • Hey schat!
   Dankjewel! De kitespots zijn top! Ik heb hier nu op drie verschillende plekken gekite, bij St. Jorisbaai, St. Willibrordus en op Klein Curacao. Het laatste is echt een paradijsje! Ik ben echt HEEL bang van vissen en ademen door een pijp, maar ik ben ervan overtuigd dat met een fijne buddy en super rustige instructeur (onze lessen zijn voor twee personen dus geen grote groepen) het echt goed kan komen! Dankjewel!! Dikke kus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *