Beste allemaal,

Omdat het leuk is om deze verhalen later terug te lezen, niet iedereen instagram heeft en het natuurlijk gewoon onwijs leuk is om te schrijven bij deze een blog over mijn avonturen op Curaçao. Voor wie het niet weten, ik woon per 5 augustus 2019 voor een aantal jaren op dushi Korsou. Ik woon in Jan Thiel, de wat populairdere wijk op Curaçao. Vlakbij zijn leuke restaurants en zeker niet onbelangrijk, ook de leuke feestjes. Ik ben dan wel net 28 en niet meer het feestbeest, maar wel single (nieuwe mensen ontmoeten gebeurd niet binnen), en ik hou ontzettend van dansen en socializen!

Ik woon nu al een paar dagen op het eiland, maar hieronder komt een stukje wat ik in het vliegtuig schreef:

”Daar ga je dan, met 825 km per uur door de lucht, ik zit bij het raam bij de vleugel. Economy class maar met lekker veel beenruimte. Na wat speuren heb ik het beeldscherm gevonden vanuit mijn beencompartiment. Fijn, ik kan film kijken. Niet dat hier veel van terecht komt, binnen no-time ben ik knock-out. Alle stress van het inpakken, herpakken, aanslepen van extra koffers en het net op tijd binnen rollen van het vliegtuig achter me gelaten. Ik zit. Ik zit.. Ik ga.

Het afscheid is achter de rug, niet veel heftige tranenbedoelingen. Het wordt bijna routine. Begrijp me niet verkeerd, het betekend niet dat je mensen minder gaat missen dan voorheen. Integendeel, hoe vaker je weggaat, hoe meer je meemaakt met je vrienden en familie, des te meer je ze mist. Maar ook des te meer ik zeker ben van de zaak dat ze er hoe dan ook altijd voor me zullen zijn. Je bent en gaat alleen, maar zo heb ik me geen moment gevoeld, dankzij jullie. Maar ah fijn, het afscheid zit er op en ik heb er zin in. Zoveel zin in.. Nu is mijn uitzicht de oceaan. Ik heb er geloof ik nu al een uur naar zitten staren. Waarom fascineert de oceaan mij zo? Dit terwijl ik ZO ontzettend bang ben van alles wat erin zit. Wie heeft het nut van zee-egels en kwallen verzonnen? Om het maar niet te hebben over glibberige vissen. Toch ben ik het liefst met, bij of op het water. Dit trekt mij ook zo ontzettend aan het leven op een eiland. Ik mag straks elke dag bij de zee zijn!!

Zo graag zelfs dat je bereid bent om er de halve wereld voor over te vliegen, niet alleen voor het werk, wat maandag 12 augustus begint. Tot die tijd ben ik nog even vrij. echt vrij, zo voelt het nu! Geen verplichtingen behalve mijn hele to-do lijst aan taken afwerken (hellepie) maar wel vrij in wat ik wil doen. Veel mensen hebben de afgelopen weken gezegd je bent een powervrouw, dat je dit doet! Ik voel het niet zo, ik doe gewoon wat ik leuk vind, en daarin ben ik dit jaar heel egoïstisch geweest. Het werd tijd om even mijzelf op een te zetten, iets wat ik niet graag doe en me ook dagelijks schuldig over voel. Maar het voelt goed. Je laat je dierbaren achter maar het is nu even tijd voor iets anders. Vrijheid, werk (dat is niet belangrijk, zeker niet, maar ik vind het gewoon zo leuk) en dansen met de voeten in het zand.

Change of scenery om het maar even zo te zeggen. Ik wil jullie ontzettend bedanken voor alle steun en support, lieve woorden en cadeau’s. Zonder jullie geen plezier en liefde in het leven! Ik hou jullie op de hoogte, vanmiddag mijn nieuwe huis bekijken en intrekken. Om vanavond gezellig met mijn nieuwe collega’s eens het strand te gaan bekijken en te genieten van ons nieuwe tijdelijke leven.

Dikke kus, Ayo, Irina.

 

Pin It

8 Comments on Bon bini!

  1. Super leuk om je reisverhalen te volgen, ik vind je dapper! Je hebt het lef om je leven te veranderen en het anders te doen! Het gaat je weer zoveel nieuwe inzichten geven en levenservaring! Geniet mooi mens❤️

  2. Wat een prachtig verhaal weer!! mens van zon, zand en zee 🙂 Er gaat echt een hele nieuwe wereld voor je open: nieuwe werkomgeving, nieuw/ander werkterrein, weer een heel mooie aanvulling op al je eerdere ervaringen!
    veel liefs en dikke kus van ons!

  3. Super Irina, ben trots op zo’n mooie en lieve vriendin zoals jij! Ik ga keihard werken om zo snel mogelijk met Joost naar je toe te komen. Love joeeee!

    • Lieverd, het zou zo fantastisch zijn deze fijne plek en de ervaringen met jullie te kunnen delen! Dingen zijn het mooiste in het leven wanneer ze gedeeld kunnen worden met de dierbaren om je heen. Ik denk veel aan je! Love you.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *